4C,4e klasse,Nieuws,Slider,Zondag Graftdijk wint degradatieduel van Kwadijk, SDOB verliest van koploper, Oosthuizen nipt onderuit

Graftdijk wint degradatieduel van Kwadijk, SDOB verliest van koploper, Oosthuizen nipt onderuitKWADIJK – Graftdijk heeft degradatieduel tegen VV Kwadijk winnend afgesloten. De bezoekers waren op het veld in Kwadijk met 1-3 te sterk en pakken drie belangrijke punten. Kwadijk zakt alleen maar verder weg in de vierde klasse C.

De ploeg uit Graftdijk kwam al na tien minuten op voorsprong via Koen Ouweltjes. Dat bleef het ook bij rust. De thuisploeg kon aardig mee voetballen, maar kwam niet tot grote kansen.

In het tweede bedrijf kwam Kwadijk iets meer aan voetballen toe en werd het wat gevaarlijk voor het doel van Graftdijk. Na een uur spelen werd het dan ook terecht gelijk. Jasper Boddeke kon in tweede instantie wel raak schieten: 1-1.

Maar lang konden de ploeg van Dirk Ontijt daar niet van genieten. Nauwelijks tien minuten later zorgde Arnout van Oers voor de 1-2 voorsprong. Dominique Kalfsvel wist niet veel later de beslissende 1-3 op het scorebord te zetten, wat tevens de eindstand was.

Graftdijk kan door deze driepunter weer even ademhalen en beschikt over twaalf punten. Bij tegenstander Kwadijk nemen de zorgen toe. Met slechts acht punten staan de dorpelingen op de voorlaatste plaats. Hekkensluiter De Wherevogels staat slechts drie punten achter.

SDOB 

Het is SDOB niet gelukt om te stunten tegen koploper SVA. De ploeg uit Broek in Waterland verloor kansloos met 6-1. De ploeg van Jaap Boes stond bij rust al met 4-1 achter, waardoor de thuisploeg al na één helft klaar was met SDOB. In de tweede helft liep SVA uit naar een 6-1 overwinning.

SDOB staat nu negende in de zondag vierde klasse E met zestien punten uit dertien wedstrijden.

Oosthuizen 

Het tiental van Oosthuizen verloor in de slotfase van de wedstrijd. Tegenstander Hauwert ’65 wist laat toe te slaan waardoor de drie punten in Noorden-Koggenland bleven: 1-0.

Michel Goldschmeding kreeg in de eerste helft de rode kaart te zien na het neerhalen van een doorgebroken speler. Even daarvoor beoordeelde de scheidsrechter een bal op het hoofd als een bal op de arm en gaf daarom onterecht een strafschop. Deze werd tegen gehouden.