De Rijp klaar voor vierde klasse maar neemt afscheid van ervaren duo: “Ik had mijn keuze al eerder gemaakt”

PURMEREND – De teleurstelling was groot, maar ondanks de degradatie blijft SV De Rijp positief. De club maakt op alle vlakken sprongen vooruit; een nieuw complex, een nieuwe jeugdige lichting en financieel heeft club alles goed op orde. Ricardo Stam ziet dit ook, maar kiest ervoor om met vrienden te voetballen bij Purmersteijn. 

Door: Voetbal Waterland

“Of de degradatie naar de vierde klasse mijn keuze makkelijker maakte? Nee!”, weet Stam tegenover Voetbal Waterland te bevestigen. De ervaren speler uit De Rijp keert terug bij Purmersteijn om daar in de zaterdag-selectie te gaan beginnen.

De Rijp stond voor de laatste speelronde nog op een nacompetitie plaats, maar doordat de ploeg van Peter van der Zwaan verloor van DTS en Wijk aan Zee verrassend won van kampioen HSV, degradeerde De Rijp na één jaar alweer uit de derde klasse.

“Ik was er zeker van dat wij niet zouden degraderen”, vervolgt Stam. “De degradatie heeft absoluut geen rol gespeeld in mijn keuze voor Purmersteijn. Ik was er al veel eerder uit voor mezelf, maar ik wilde dit op de laatste speelronde pas bekend maken. En dat deed ik dus ook.”

Om nou te zeggen dat Stam de club met pijn in zijn hart verlaat is overdreven volgens hem. “Maar het is een super mooie club met veel vrijwilligers en beschikt over een prachtige accommodatie.”

SAMSUNG CSC

Stam: “Ik heb bij de jongens van Purmersteijn ook aangegeven dat ik ga aankijken hoe het voetballen op zaterdag mij bevalt. Ik heb vanaf mijn vijftiende niet meer op zaterdag gevoetbald, dus dat zal wennen worden. Aan de andere kant, nu kan ik wel leuke dingen doen op zondag mijn gezin.”

“Dat ik even twee stappen terug moet doen, vind ik niet erg. Daar zal ongetwijfeld snel verandering in komen, want ik ben ervan overtuigd dat we zullen promoveren. Daarnaast zal ik er een hoop lol en plezier voor terug krijgen.”

Michel Keetman

Dat De Rijp een titelkandidaat zal zijn in de vierde klasse zal niemand verbazen. De ploeg liet teveel punten in de eerste seizoenshelft liggen. 5 van de 25 punten werden in de eerste 13 wedstrijden behaald. De tweede seizoenshelft herpakten de Rijpers zich en lieten ze zien wel degelijk mee te kunnen in de derde klasse. Toch kwam dit te laat en liet het alsnog teveel steken vallen.

SONY DSC

Trainer Van der Zwaan zal het komend seizoen zonder de ervaren Ricardo Stam en Michel Keetman (45) moeten doen. De laatstgenoemde hangt de schoenen aan de wilgen en gaat als assistent-trainer aan de slag bij Fortuna Wormerveer.

De Rijp zal het dus met dezelfde spelers als vorig seizoen moeten doen en hoopt zo snel mogelijk terug te keren in de derde klasse. In alles laten de Rijpers zien dat het een echte derdeklasser is; de vierde klasse is dus gewaarschuwd.

Deel dit nieuwsbericht met je vrienden!
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Share on Google+
Google+
0Share on LinkedIn
Linkedin
HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com