2A,2e klasse,Nieuws,Slider,Zaterdag Colin Coenderman kiest voor ZOB als nieuw avontuur: “Ik wil weer voetballen”

Colin Coenderman kiest voor ZOB als nieuw avontuur: “Ik wil weer voetballen”PURMEREND – Met de dubbel op zak zal Colin Coenderman (26) via de voordeur Purmersteijn verlaten. De middenvelder zal vanaf komend seizoen uitkomen voor ZOB en kijkt reikhalzend uit naar zijn nieuwe avontuur in de Zuidoostbeemster. “Ik wil voor het kampioenschap gaan.”

Door: Voetbal Waterland | Foto’s: José Mol

De 26-jarige Coenderman speelt al zes opeenvolgende jaren voor Purmersteijn waarin hij van alles meemaakte. Van degradatie naar de tweede klasse tot de beker winnen en promoveren naar de hoofdklasse.

“Ik heb daar met veel plezier gevoetbald”, vertelt Coenderman tegen Voetbal Waterland. “Maar soms moet je een stap achteruit doen om er weer twee vooruit te zetten, zeggen ze wel eens.”

ZOB wordt zijn nieuwe avontuur. De middenvelder steekt niet onder stoelen of banken dat hij vol voor de titel wil strijden met de zaterdag tweedeklasser. “Ik ben via Wouter van Os in contact gekomen met Mohad Zaoudi (trainer van ZOB, red.). Met Mohad heb ik hele goede gesprekken gehad. Samen met ZOB wil ik volgend seizoen voor het kampioenschap gaan en die ambitie is ook uitgesproken.”

IMG_2344

Bij Purmersteijn kon de middenvelder niet altijd rekenen op een basisplaats, waardoor zijn voornaamste reden om te verhuizen duidelijk is. “Ik wil gewoon weer spelen. Ik ben pas 26 jaar en wil elke week voetballen. Daarnaast heb ik voor mezelf het doel om me weer in de kijker te spelen en de mensen te laten zien wat ik werkelijk in me mars heb.”