4C,4e klasse,Nieuws,Slider,Zondag Anti-climax voor Ilpendam, promotiedroom nog niet verloren

Anti-climax voor Ilpendam, promotiedroom nog niet verlorenPURMEREND – Uitgerekend de oud-keeper van Purmersteijn Nick Ruijmgaart  werd in Ilpendam de held van de middag. De keeper van ASV Arsenal wist in de beslissende penaltyreeks twee Ilpendamse penalty’s te stoppen en scoorde er zelf één, waardoor de club uit Amsterdam naar de derde klasse promoveert.

Wat een feestdag had moeten worden voor de Ilpendammers werd een domper van jewelste. De dorpelingen moesten een 1-0 achterstand goedmaken en dat deden ze. Vlak na de rustpauze was het een scherpe vrije trap van Nick van Eeuwen door niets of iemand aangeraakt en viel tot ieders verbazing zomaar binnen.

Vlak voor het einde kon Ilpendam promotie veiligstellen. Alleen dan moest de toegekende strafschop wel worden benut. Ilpendam-spits Jordy Blom nam zijn verantwoordelijk, maar schoot hoog over. Ook de verlenging bracht geen winnaar, waardoor penalty’s onvermijdelijk waren.

Ruijmgaart werd de held en stopte twee penalty’s en schoot er zelf één raak, waardoor de Amsterdammers promoveren naar de derde klasse.

AS ’80

Ondanks deze bittere pil is er voor Ilpendam nog een kans om alsnog naar de derde klasse te promoveren. Alleen zal de ploeg van Klaas Lamberts wel het tweeluik met AS ’80 winnend moeten afsluiten.