2A,2e klasse,Nieuws,Slider,Zaterdag Zaterdag 2A: SV Marken kent geen moeite met Jong Holland

Zaterdag 2A: SV Marken kent geen moeite met Jong HollandPURMEREND – Zonder al te veel moeite wist SV Marken te winnen op eigen veld van Jong Holland. De ploeg van Ronald Dooijeweerd versloeg de ploeg met 4-1. 

Bron: svmarken.nl

Stephan Plat en Ramon Veerman startte in de basis in plaats van Jan Pieter van der Vis en Rick Boes.

Beide ploegen begonnen voortvarend aan deze partij en kregen in de beginfase elk al een goede mogelijkheid de score te openen. Zo schoot Leon Schipper op de paal. De thuisploeg legde goed voetbal met prima combinaties op de mat wat resulteerde in de 13e minuut in een prima aanval maar nog zonder succes.

Druk naar voren

Ook de gasten uit Alkmaar waren kort hierna dreigend met een afstandsschot die tot corner werd over getikt. De wedstrijd verliep verder in een hoog tempo met veel energie en goed combinatievoetbal van vooral de thuisploeg. Door de druk naar voren van Marken was Jong Holland gevaarlijk in de counter. Precies na een half uur spelen ging een schot van buiten de zestien door Jong Holland maar net naast.

Een minuut later kwam Marken op voorsprong. Leon Schipper schoot op aangeven van Ramon Veerman de bal met links snoeihard in de kruising: 1-0. Twee minuten later werd de score bijna verdubbeld toen Jeffrey Schilder op de buitenkant van de kruising schoot. In de 41e minuut toch eindelijk succes voor de thuisploeg. De mee opgekomen Roy Honingh werd onreglementair binnen het zestienmeter gebied naar de grond gewerkt: penalty. Dit klusje nam uiteraard onze penalty killer Leon Schipper voor zijn rekening en schoot onberispelijk zijn tweede goal binnen: 2-0.

Ondanks dat Marken ongewijzigd het veld na de thee was ingekomen was het de eerste minuten niet bij de les. Jong Holland kreeg in de begin fase twee uitgelezen mogelijkheden om minimaal de aansluitingsgoal te scoren. Tien minuten na de rust viel Roy Honingh geblesseerd uit en werd vervangen door Erik Teerhuis, maar aan de speelwijze veranderde niets.

Hattrick

Rond de 64ste minuut werd de wedstrijd beslist, eerst schoot Leon Schipper van net buiten de zestien de 3-0 binnen, een hattrick en een minuut later tikte Ramon Veerman van dichtbij de 4-0 tegen de touwen.

Een minuut of zes voor het einde scoorde Jong Holland tegen, onoplettendheid bij Marken werd direct afgestraft 4-1 door Kevin Schmidt en tevens de eindstand. Al met al een goede voetbalwedstrijd met een goed resultaat als opwarmer voor de kraker volgende week tegen Monnickendam uit.